Min ”vejpar” story…

Den 17 juli 2013 slutade jag på en enda dag att röka vanliga cigaretter. Numera ”vejpar” jag… (vape=ånga)

image

Här är min story om hur jag började.

😀
Jag har varit rökare i över 25 år och försökt sluta röka flera gånger, rökte mellan 10-20 cigg per dag. Jag har provat det mesta. Tuggummi, tabletter och spayer fick jag halsbränna av. Plåster fungerade bra, dock när jag slutade med plåstret så gick jag upp i vikt ca 12 kg. Jag försökte då med personlig tränare och kostprogram, tog bort allt jag tycker om i livet gällande mat och dryck. Till slut började jag röka igen och gick då äntligen ner i vikt sakta men säkert med hjälp av viktväktarna. Har också provat Champix som är receptbelagt. Tyvärr fick jag mycket biverkningar och slutade även med det.

Sommaren 2013 fick jag nog igen av att röka. Hade köpt nikotin plåster och började med dem. Tyvärr funkade det inte längre än någon timme då de ramlade av, troligtvis pga en svettig kropp och poolbad, inte så bra här i Spanien tydligen. Satte mig då vid min dator och letade på nätet, nog måste det finnas något bättre, tänkte jag.

Mycket riktigt det gjorde det :-D. El cigaretter med smak, e-juice i otroligt många smaker och olika styrka på nikotin (även utan) som man kunde välja på. WOW!

Hittade massor av klipp på you tube om dem, verkade så lovande. Jag kollade då om det fanns att köpa här och hittade en affär i Alicante. Jag och min man åkte direkt dit och jag handlade mitt första set, eGo-T upgrade – 2 batterier, 2 tankar (påfyllnads tank där man har juicen i), laddare och en liten väska att ha dem i.  Efter mitt första testbloss i affären (med smak av vanilj) var jag TOTALT såld. Vilken känsla och vilken kick det var.  Nu äntligen hade jag hittat något med nikotin i som jag kunde använda istället för cigaretter med tobak och många andra tusen skadliga ämnen.

Efter den dagen går jag INTE tillbaks till analoga cigaretter, även om jag nog lugnt skulle kunna ta en cigg och inget mer. Har faktiskt provat röka (ville testa hur det kändes), men fy vad det var äckligt och ingen smak heller förutom den där askoppssmaken. Har även festat till utan att för en sekund bli sugen på en analog cigarett.

Nu har det gått över 3 år, inte för att jag räknar för jag bryr mig faktiskt inte :-D.  Försöker nu nå ut till alla, som antingen vill sluta röka, ha kvar känslan av att röka (med eller utan nikotin) och även de som inte vill sluta, utan bara ha som komplement till vanliga cigg i miljöer där man inte får röka.

Sitter mycket och tittar på videos och läser artiklar om detta som jag tror kommer att bli stort även här i Europa inom en snar framtid. Många hävdar att det också är billigare med el-cigg än analoga cigaretter. Men jag köper nya tillbehör rätt ofta (det finns ju så mycket roliga, coola :-)), så än har det inte blivit billigare för mig (men alla är ju inte som mig) med dessa än rökningen var, men min hälsa har vunnit i alla fall.

Ur hälsosynpunkt har jag märkt att jag orkar mer, är piggare och min hy finare. Troligtvis börjar mina lungor också att återställas. Mitt humör har inte heller blivit sämre, vilket är vanligt att det blir när man slutar röka. Min familj är överlyckliga att jag slutat och jag behöver inte tänka på att jag förpestar luften för icke rökarna.

Jag hoppas ni finner min blogg läsvärd och att ni här kan få svar på era frågor. Om det är något ni är nyfiken på och vill veta mer om, hör gärna av er.
Lycka till!

Mia

Annonser

12 reaktioner till “Min ”vejpar” story…

 1. Jag håller med dig, köpte mitt kitt i slutet på augusti,, och har RÖKT en bråkdel av det jag normalt sett skulle ha rökt till dags datum =)

 2. Nu är det dags för mig som varit rökare 30+ år att ge mig in i denna värld och lämna vanliga cigaretter bakom, sitter och spanar på startkit, förvirrande tips mottages 🙂

   1. Tack för uppmuntran, nu har första paketet landat, ett kombopaket eGo-CE4, batteriet på laddning, såååå kul 😀

 3. Hej Mia och alla andra som läser det här.

  Jag har en fråga. Jag undrar om någon av er har hört talas om en kraftig viktuppgång i samband med att man byter ut vanlig cigg mot el-cigg? (Insulinpåslag) Eller gäller det bara mig? Jag har sökt med ljus och lykta på nätet men inte hittat något. Jag började vejpa i augusti 2013 och har snart gått upp 25 kg sedan dess. Har även fått larm om ”socker” i blodet vid hälsoundersökningar men ingen utfällning i urinen. Det känns som om jag ska välja mellan pest eller kolera. Röka vanligt = hostar som fan. Vejpa= Ingen hosta men vidrig viktuppgång. =( Behöver verkligen råd om detta fenomen snarast. 😦

  1. Hej Fia! Jag gick upp några kilon när jag slutade, men inte lika mycket som när jag slutade röka utan e-cigg för många år sedan. Använder du någon nicotin i din e-cigg? Utan den så är det ju precis som att sluta röka utan e-cigg och då går man upp. Du äter inte mer sött sen du slutade röka? Kan det bero på något annat? (Själv i klimakteriet och det är ingen lek med vikten det heller, tränar mycket och äter rätt). Tycker du ska ställa din fråga i Facebook gruppen E-cigarett Sverige om du har Facebook, där kanske de vet. Hoppas att du får svar snart, förstår dig så väl. Mvh Mia

  2. Hej Fia. En ovanlig sak men som vissa har upplevt är att vätska med mycket VG (vegetable glycerin) kan påverka din sköldkörtel och även förhöjd sockernivå i blodet. Sköldkörteln kan definitivt ställa till det för dig med vikten bla. Jag är absolut ingen expert eller läkare är viktigt att poängtera! Men jag har läst på forum om ett fåtal som haft problem med just det du beskriver. Om du inte hittat ngn annan orsak kan det kanske vara värt att kontrollera med läkare och testa om din sköldkörtel fungerar som den ska. Hoppas det löser sig!
   MVH
   Anders H

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s